België Antwerpen Citytrip Europa Gastronomie

Hamburgers in Antwerpen: ontdek de vijf beste plekken

Op zoek naar de beste hamburgers van Antwerpen? Trot Op! dook enthousiast in het overweldigende aanbod van de Scheldestad en zette voor jou de vijf smakelijkste burgers op een rij.

 

Hamburgers in Antwerpen - Monkeys

Homer J. Simpson – de grootste filosoof van onze tijd – zei het al en de man had gelijk. “You don’t win friends with salad.” Diëten en hele dagen tegen je zin health food naar binnen stouwen is allemaal mooi en gezond, maar af en toe moet een mens zich eens danig laten gaan. En wat smaakt er dan beter – zeker na een stevige avond doorzakken – dan een sappige hamburger? Helemaal niets, zeg ik! Gelukkig barst het van de degelijke hamburgerrestaurants in Antwerpen. Zin in een chique black angus gourmetburger? Kan perfect. Op zoek naar de Bicky Burger van je dromen? Ook een valabele optie in de koekenstad. De keuze is aan jou. Die aders kunnen er nog wel een paar jaar tegen alvorens onoverkomelijk en fataal dicht te slibben. Geniet er van nu het nog kan!

 

Hamburgers in Antwerpen: ontdek de vijf beste plekken

Maar waar scoor je precies de lekkerste burgers? Voor elke fantastische zaak vind je er twee waar ze mystery meat van Den Aldi in hun gehakt draaien, en het grijze karton dat ze bij sommige niet nader genoemde fastfoodzaken tussen hun plastieken broodjes zwieren, daar wordt een mens ook niet al te wild van. Laat mij dus je gids zijn. Onbaatzuchtig als ik ben, zette ik de afgelopen week m’n perfecte figuurtje op het spel, enkel om jullie de beste hamburgers van Antwerpen voor te kunnen schotelen. Beef me up, baby!

 

1.  Beastie Burgers

Hamburgers in Antwerpen - Beastie Burgers

Beastie Burgers in de Nationalestraat is de nieuwste zaak in dit lijstje, en heeft meteen ook het mafste decor. De hamburgers worden geserveerd vanuit het busje van The A-team, en op de bovenverdieping werd een hele wand met versterkers behangen. De verlichting zit er trouwens in een aan het plafond gevezen drumstel – vrij geniaal idee. De hamburgers zelf zijn hier groot, lekker en werden genoemd naar allerlei rockplaten: van hun signature Beastie Burger tot dingen als een High Voltage of een Brown Sugar. Ook de frieten zijn hier buitengewoon goed, en je kan kiezen uit een heleboel vlees om tussen je broodje te zwieren: van verschillende soorten rund tot kip, vis en lam. Enorme aanrader. www.beastie.be

 

2. Frituur De Jean

Hamburgers in Antwerpen - Frituur De Jean

Al tijdens mijn wilde studentenjaren was Frituur De Jean een gevestigde waarde op de Ossenmarkt, en vandaag de dag draaien ze er nog steeds overuren. Gelegen in het hart van het Antwerpse universiteitskwartier, staat het er de hele nacht consequent vol. Toch heb je quasi altijd op een minuut of tien je bestelling in handen. Dat komt omdat het hier vooruit moet gaan. Wie staat aan te schuiven en nog steeds niet weet wat te bestellen als het zijn/haar beurt is, zal vrij kordaat tot spoed aangemaand worden. En terecht: ain’t nobody got time for that.

“Frituur De Jean was al een gevestigde waarde tijdens m’n wilde studentenjaren, en vandaag de dag draaien ze er nog steeds overuren.”

Vergis je echter niet. Dit is één van de beste frituren van Antwerpen, en ook de Bicky Burgers zijn niet te versmaden. Wie echt honger heeft kan zelfs een Grote Jan bestellen: dat is een burger met twee verse lappen vlees die recht van de slager komen, en gegaard worden tussen de grill in plaats van in de friteuse. Volgende keer proberen? Aight!

 

3. Monkeys

Hamburgers in Antwerpen - Monkeys

Monkeys ligt als enige hamburgerrestaurant in de lijst niet in het stadscentrum maar in Deurne – op de Turnhoutsebaan vlakbij Borgerhout. Deze hippe keet werd al snel na de opening een lokale hotspot. Dat komt deels door het lieve personeel, maar vooral door de geweldige burgers (met verschillende soorten frietjes) die zowel in runds-, kip- en visvariëteiten besteld kunnen worden. Ook de pizza’s zijn hier lekker, net als de desserts en de kleurrijke mocktails. Alles wordt trouwens vers en halal geprepareerd. Mijn meer gelovige lezers hoeven zich dus geen zorgen te maken, en kunnen alle zelfbeheersing overboord gooien om zich met volle overgave een ongeluk te vreten. Heerlijke plek. www.monkeys-antwerpen.com

 

4. Hard Rock Café Antwerpen

Hamburgers in Antwerpen - Hard Rock Café Antwerpen

Je kan het moeilijk over hamburgerzaken in Antwerpen hebben zonder de grootste naam te vermelden. Het Hard Rock Café dat al enkele jaren op de Groenplaats ligt, draait sinds de opening heel erg vlotjes. Hier aan tafel schuiven brengt me om een of andere manier altijd wat in vakantiesfeer. Lekkere rockmuziek, hip personeel vol tattoos uit elke uithoek van de wereld, en hamburgers zo groot en robuust dat je er de hele dag mee gegeten hebt. En als je dan kan dineren met de string van Lady Gaga of de steunzolen van Eric Clapton naast je aan de muur, is dat alleen maar meegenomen. www.hardrockcafe.com

 

5. Manhattn’s Burgers

Hamburgers in Antwerpen - Manhattn's

Manhattn’s Burgers ligt recht tegenover het Hard Rock Café en moet qua hamburgers niet onderdoen voor de grote concurrent. De keten werd een paar jaar geleden opgericht door twee Belgen met een verleden in New York, die hun eigen take op de burgers van The Big Apple naar ons land wilden brengen. Ondertussen hebben ze drie locaties in Brussel, eentje in Gent en uiteraard deze in Antwerpen. Ook hier eet je lekkere gourmetburgers in een heel aantal variaties, allemaal genoemd naar iconen van NYC. Vooral hun eigen saus is om duimen en vingers bij af te likken. Vraag me niet hoe ze noemt maar ze is lekker. www.manhattns.com

 

Bonus voor de grote honger: Boobie Burgers

Wie toevallig net een dozijn pinten heeft binnengekapt en met een hongertje zit, rept zich maar beter naar Boobie Burgers. Toen ik nog studeerde, zat dit toevluchtsoord voor marginale studenten verstopt in één of andere minuscule nis van het Schipperskwartier. Daardoor voltrok zich na elke cantus een strompelende exodus door de rosse buurt, maar wist niemand eigenlijk ooit waar het zaakje nu precies te vinden was. Ondertussen werd het ons iets makkelijker gemaakt, en verhuisde de hele janboel richting Falconplein. Een Boobie Burger is in se een Bicky op steroïden, en dient per definitie dronken genuttigd te worden. Groot, vettig en vol mysterieuze sauzen. Gezond is het niet, verfijnd nog minder, maar het kan verdomme smaken met een stuk in je frak.

“Het barst in Antwerpen van de degelijke hamburgerrestaurants. Zin in een chique black angus gourmetburger? Kan perfect. Op zoek naar de Bicky Burger van je dromen? Ook een valabele optie in de koekenstad.”

 

Bij deze ben je alweer up to date wat betreft hamburgers in Antwerpen. Ben ik je favoriet vergeten? Heb je zelf een ervaring te delen? Eet je liever lekker gezonde veggieburgers? Geen paniek. Gezien ik tijdens de researchfase voor dit artikel weer stevig wat kilo’s ben uitgezet, komt een artikeltje over de beste vegetarische restaurants er binnenkort aan. Het wordt tijd.

Zin om wat andere dingen te proeven dan hamburgers in Antwerpen? Lees dan m’n artikels over de beste Aziatische en Midden-Oosterse eetplekjes van ’t Stad. Wil je deze zomer België wat meer ontdekken? Lees dan m’n stukken over De Gaume, Koksijde, Luik, Spa en Charleroi. Wil je je in het buitenland ook eens aan een gastronomisch avontuur wagen? Ga dan op food tour in Hong Kong, of eet eens (fake) kaka in Taipei.

 

 

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  christophe
  juni 25, 2020 at 4:00 pm

  Geen tijd om te tafelen? Dan zit je bij five guys aan de top van fast food burgers.

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juni 25, 2020 at 4:30 pm

   Ook ni slecht, mr heel veel. :p

 • Reply
  Cath
  juni 25, 2020 at 4:27 pm

  Damnit. Honger en goesting nu…

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juni 25, 2020 at 4:31 pm

   Go on, you know you want to 😎

 • Reply
  Ellen
  juni 27, 2020 at 5:54 am

  Joepie, mijn persoonlijke favoriet “boobie burger” werd vermeld!
  Merci voor de verdere inspiratie – dat testen we binnenkort eens uit 🙂

Leave a Reply