België Antwerpen Europa

Vijf plekken in Antwerpen waar je waarschijnlijk geen corona krijgt

Ook licht gestresseerd door de tweede virusgolf die in Antwerpen in aantocht is? Op zoek naar een veilige plaats om even uit te blazen en de deprimerende actualiteit te vergeten? Trot Op! was je voor en presenteert vijf leuke plekjes in Antwerpen waar je waarschijnlijk geen corona krijgt.

 

Corona in Antwerpen - Galgenweel

Zo beste vrienden: omdat we in Antwerpen blijkbaar een bende achterlijke betweters zijn, heeft het virus hier opnieuw stevig voet aan grond gekregen. Top. Blijven posten dus, die volledig accurate “wetenschappelijke” artikelen van één of andere bosdokter waar niemand ooit van heeft gehoord, en zeker en vast geen maskers dragen. Jouw vrijheid – en niet de wankele gezondheid van de bomma – is dezerdagen immers het allerbelangrijkste goed. Daarom ben ik ook resoluut tegen condooms: gotta free that Willy man! En gezien we met z’n allen toch goed op weg zijn de paria’s van zowel België als Europa te worden, kunnen we maar beter lekker in onze eigen stad blijven. Binnenkort hebben we misschien de keuze zelfs niet meer, zeker niet als we allemaal in groepen van vijvendertig met een stuk in onze frak op elkaars schoot blijven kruipen. YOLO.

 

Vijf plekken in Antwerpen waar je waarschijnlijk geen corona krijgt

Gelukkig vallen er in Antwerpen ook heel wat plekjes te ontdekken waar je zo goed als geen kat tegenkomt. Jep, we zitten hier op een goudmijn aan fantastische natuur vlakbij het stadscentrum, en meestal loopt er drie man en een paardenkop (de Jos heeft z’n eigen niet gemaakt, dus niet mee lachen) in rond. In betere tijden is dat een jammere zaak, maar nu zijn deze oases van rust het ideale toevluchtsoord voor mensen die het aangename willen koppelen aan het niet binnen een maand hoestend doodvallen. Bij deze: vijf leuke plekjes in Antwerpen waar je waarschijnlijk geen corona krijgt. Geniet er van, houd afstand en was godverdomme je pollen als je ergens hebt aangezeten, viezerik.

 

1.  Je eigen huis

Corona in Antwerpen - Thuisblijven

Inderdaad Einstein, de veiligste plek is vandaag gewoon je eigen nest. Blijf thuis zoveel je kan. Bestel eten bij je favoriete restaurant, zet een bak jupiler koud, wring je dikke kont uit je jeans en zet je klaar voor een avondje Netflix & chill (of Netflix en een oog uitbleiten: het kan niet alle dagen feest zijn). Wie toch buiten wilt, spreekt af in gezinsverband of met een tweetal goeie vrienden, en gaat geen pinten zuipen met de hele voetbalploeg van Café de Vuilen Hoek. Het is niet moeilijk. Luister naar Cathy. Cathy heeft het begrepen.

 

2.  Het Sint-Annabos

Corona in Antwerpen - Sint-Annabos

Het ontgaat verbazend veel Antwerpenaars blijkbaar volkomen – telkens ik er ben kom ik op een uur tijd maximum vijf man tegen – maar vlak achter de mosselrestaurants van Sint-Anneke Plage ligt een verbazend mooi en groot bos verstopt. Perfect voor een gezonde wandeling, ideaal materiaal voor een picknick – er staan begot zelfs tafeltjes klaar – en gezien de algehele leegte ook één van de veiligste plekken in Antwerpen om de coronacrisis door te komen. Van de konijnen zal je het niet krijgen. Kunnen we wel afspreken dat je je picknickvuil naderhand terug mee naar huis neemt? Anders zal ik je danig over de knie moeten leggen en dat valt qua social distancing niet te verantwoorden.

 

3.  Blokkersdijk

Corona in Antwerpen - Blokkersdijk

Ik heb het in m’n stuk over verborgen plekjes in Antwerpen al eens over de geneugten van het vogelen in de kijkhut van Blokkersdijk gehad, maar in coronatijden wordt dit mooie reservaat nog een tikje aantrekkelijker. Honderd hectaren aan natuur valt hier via de wandelpaden te verkennen, gecentreerd rond een uitgestrekte vijver waarin elk jaar meer dan honderdvijftig vogelsoorten hun verlof doorbrengen. Blokkersdijk ligt vlakbij het Sint-Annabos maar is nog iets verder verwijderd van het stadscentrum. Dat betekent dat er nóg minder volk is, en het er coronagezien dus nog net iets veiliger is. En als je dan en passant nog wat knobbelzwanen, roodborsttapuiten of lepelaars kunt spotten, kan je dag toch helemaal niet meer stuk? Dacht ik ook ja.

 

4.  Het Galgenweel

Corona in Antwerpen - Galgenweel

De volgende plek ligt ook op Linkeroever, maar is iets bekender en dus ook wat drukker – voorzichtig zijn is de boodschap. Toch is het aan de oevers van het Galgenweel altijd opmerkelijk rustig. Er is vooral ook meer dan plaats genoeg om ver weg van alle potentiële virusfabrieken zonder maskers te blijven. Leg je wat te zonnen in het gras – vitamine D is belangrijk – ga wakeboarden bij de mannen van WakeUpCable (door je smoel aan vijftig per uur tegen de waterspiegel te planten raak je ook niet besmet) of speel het spel nog veiliger en huur een zeilboot om er met vijf frigoboxen vol eten een maand of twee niet meer af te komen. Ook handig tijdens de onvermijdelijke zombie apocalyps van volgend jaar.

 

5.  De Ruien

Corona in Antwerpen - De Ruien

“He slimmerik, waarom zou je in het midden van een pandemie onder de grond kruipen, en dan nog wel op een plek die men een paar honderd jaar geleden letterlijk heeft dichtgesmeten om epidemieën te vermijden?” Awel, dat zal ik je even uitleggen. 1. De ruien zijn cool en iets dat elke Antwerpenaar op z’n minst eens gezien moet hebben (met wat malchance is dit trouwens je laatste kans). 2. Je krijgt voor aanvang een volledig beschermend pak cadeau en maskers zijn verplicht. 3. Diep inademen ga je toch niet doen want het ruikt er naar kak. Voilà. Boeken die handel. www.ruien.be

“Gelukkig vallen in Antwerpen ook heel wat plekjes te ontdekken waar je meestal geen kat tegenkomt. We zitten hier op een goudmijn aan fantastische natuur vlak naast de binnenstad, en meestal loopt er drie man en een paardenkop in rond.”

Ziezo: vijf rustige plekjes in Antwerpen waar je aangenaam de volgende coronacrisis kan doorkomen. Ben ik een aantal safe havens vergeten? Vind je me een lul die beter wat meer had gelezen over de gevaren van 5G en de plannen van Bill Gates om als een gouden god over de hele wereld te heersen? Ben je een complete idioot die het allemaal beter weet dan de mensen die heel hun leven over het onderwerp gestudeerd hebben? Zou je graag m’n telefoonnummer ontvangen om de eenzaamheid van een mogelijke tweede lockdown door te komen? Laat alles lekker los in de commentaren onderaan.

 

Corona in Antwerpen: even serieus

Linkeroever

De feiten liegen niet: de corona-cijfers in Antwerpen zijn bloedrood en stijgen exponentieel. We moeten met z’n allen beter ons best doen: niet morgen, niet overmorgen maar vandaag. We zouden elkaar ook moeten aanmoedigen vol te houden, of we gaan een economische en humanitaire catastrofe tegemoet die tot volgend jaar zou kunnen doorrazen. Was daarom uitgebreid je handen voor je het huis verlaat, draag consequent je masker op de juiste manier, probeer altijd afstand te houden en spreek maar met een paar mensen af.

Moest je omwille van je werk – bij mij is dit jammer genoeg het geval – meer volk zien dan de mensen in je bubbel, houd je dan nog strenger aan alle andere veiligheidsvoorschriften. Niemand is gebaat bij een tweede lockdown. Het zou een ramp zijn voor de horeca, het zorgpersoneel, de mensen in het toerisme en de evenementenindustrie en het zou vooral een catastrofe zijn voor iedereen die opnieuw vrienden en familie moet verliezen. Ik ben niet voor niets al maanden mijn favoriete restaurants aan het promoten. Laten we er samen voor zorgen dat ze open kunnen blijven. Deal?

 

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Carina
  juli 26, 2020 at 12:19 pm

  Hmmmm je telefoonnummer. Tempting. Ik hou wel van je “stijl”. Merci voor de tips. Als Antwerpenaar bevind ik me meestal op RO. Misschien toch maar eens naar den overkant zwemmen/rijden/wandelen/varen. Aaaahhhh keuzestress!

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juli 26, 2020 at 1:12 pm

   Stuur gerust een mailtje. ^^

 • Reply
  Els
  juli 26, 2020 at 12:37 pm

  Merci voor je tips maar ook bedankt om de raadgevingen nog eens tongue-in-cheek gewijs mee te geven!

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juli 26, 2020 at 1:14 pm

   We doen ons best, Els! 🙂

 • Reply
  Linda Asselbergs
  juli 26, 2020 at 12:56 pm

  Ook veilige plek: het Schoolselhof. Geen besmettingsgevaar, wegens iedereen al dood. Daarnaast ook gewoon een mooi, groot, wild park/bos.

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juli 26, 2020 at 1:12 pm

   Goeie tip, en Hoboken is op zich ook al veiliger omdat daar geen kat ooit komt. :p

  • Reply
   Leentje DL
   juli 26, 2020 at 10:25 pm

   Linda 🙂

 • Reply
  Tanja
  juli 26, 2020 at 2:55 pm

  Geweldige tips,Linkeroever is na ons huisje the place to be met de kids en de honden.Idd weinig volk,en mooi om te wandelen.Zodra we idd onze grens weer hebben bereikt qua eenzaamheid vraag ik je nummer!Heerlijk om gelijkgezinde zielen te (leren ) (her)kennen. ;p .Groetjes van een “lockdown” gezind gezinnetje( omdat het moet,niet omdat we willen! hahahahaha)

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juli 27, 2020 at 7:34 pm

   Laat maar weten. ^^

 • Reply
  Marc
  juli 26, 2020 at 3:28 pm

  Spijtig genoeg zijn er idioten die denken dat ze supermensen zijn , en onaantastbaar voor ziektes en virussen . En daar moeten de mensen uit de zorgsector hun leven voor riskeren ! Top om zo ongezouten je mening te ventileren , hopelijk maak je heel veel mensen wakker en bewust van het feit dat ze niet alleen hun leven in gevaar brengen maar vooral dat van anderen ! Je tips over die plekken in Antwerpen worden hopelijk goede gebruikt .

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juli 26, 2020 at 3:44 pm

   Laat ons hopen… 🙂

 • Reply
  Steven
  juli 26, 2020 at 3:41 pm

  Awel, de blokkersdijk kende ik nog niet. Merci voor de tip!

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juli 26, 2020 at 3:44 pm

   Graag gedaan! 🙂

 • Reply
  Stefaan
  juli 26, 2020 at 3:47 pm

  thuisblijven, check!

  • Reply
   Nathalie
   juli 27, 2020 at 12:10 am

   Aan iedereen op die mooie plekken ( op voldoende afstand ) vragen of ze JR kennen Bedankt blokkersdijk is ook een nieuwtje voor mij.
   Stay safe, stay positive!

   • Reply
    Jonathan Ramael
    juli 27, 2020 at 12:24 am

    Ga je me opsporen? :p

 • Reply
  Joëlle
  juli 27, 2020 at 3:43 pm

  Blokkersdijk en St Anna bos kende ik niet! In elk geval groot gelijk! Ik ga mij met mijn dikke kont alvast nog ’s in de zetel leggen met Netflix!

  • Reply
   Jonathan Ramael
   juli 27, 2020 at 4:00 pm

   Houd ze wat in ere he. 😉

Leave a Reply